×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

CS-matcher på svensk TV med start imorgon fredag

1
I dagarna innan jul rapporterade vi om en ny kanal, BIGtv, som skulle ha ett gamingprogram vid namn 1337 med quick som programledare i programutbudet. För några dagar sedan skrev vi även om en namninsamling där alla som ville se esport på svensk TV kunde lägga sina Internetunderskrifter. Nu har 1337:s satsning dock ingenting med denna namninsamling att göra, men det finns åtminstone anledning för de fler än 7000 personer som skrev på listan att fröjdas.
Nyheten är att 1337 har startat ett underprogram kallat 1337: Matchen, vilket som namnet antyder handlar om matcher. Man ska helt enkelt sända en match i något esportspel (man är med andra ord dessvärre inte begränsade till Counter-strike).

Matcherna kan vara från några dagar gamla till livespelade. Det som huvudsakligen skiljer 1337: Matchen från en vanlig HLTV är att matchen kommenteras av bland annat en expert. I pressmeddelandet skriver man vidare "1337: Matchen kommer i framtiden att arrangera tävlingar i studiomiljö för att visa stjärnorna inom esport när de spelar och för att vidare öka känslan för det avancerade tävlingsmoment e-Sport innebär." Härmed var förhoppningen om en svensk TV-sänd turnering i stil med WEG väckt.

Den första matchen som man sänder är SK:s Clanbase EuroCup-möte med danska All The Rage. För kommenteringen den här gången står quick och Rush. Premiären sker imorgon fredag och sändningstiderna som gäller är dessa:
Fredagar 22:00

Repriser
Lördagar 13:30 och 21:30
Söndagar 13:30 och 21:30
BIGtv når 750 000 hushåll och är tillgängligt i vardagsrummet för alla med Comhem eller Canal Digital, övriga hänvisas till onlinebaserad livestreaming.

420 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 420 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..