×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

SK Gaming vinner ESL One Cologne med 3-0 över Cloud9

3
Världsettorna SK Gaming fortsätter visa prov på en makalös form och säkrade under söndagen lagets tredje turneringstitel på blått några veckor. Titeln kom sedan de besegrat Cloud9 med 3-0 i kartor under finalen av ESL One Cologne.
SK Gaming jagade revansch på finalmotståndarna Cloud9 under söndagens ESL One Cologne-avgörande. Senast de båda lagen möttes i en stor final var på brasilianska SK Gamings hemmaplan, under ESL Pro League Season 4-finalerna. Den gången var det amerikanska Cloud9 som kunde vända hemåt med en imponerande finalseger i bagaget.

Stark T-sida från SK

Under dagens final, som inleddes på SK Gamings först kartval Cobblestone, var det just Cloud9 som öppnade bäst. Laget vann, tämligen övertygande, matchens första pistolrunda som det försvarande laget. SK kunde sedan svara direkt och tog över händelserna helt under sju rundor innan Cloud9 åter kunde plocka hem en runda. Starkt bidragande till den imponerande framfarten var SK-stjärnan som sju rundor in i matchen stod på 16-1 i kills. Därefter följde ett nytt ryck från SK som gick upp till en 10-2-ledning. I det läget, när det såg som mörkast ut för Cloud9, klev de fram stort som ett lag som lyckades vinna den första halvans sista tre rundor.

Cloud9 kunde, efter sidbytet, säkra sin andra raka pistolrunda i matchen. Inte minst tack vare två elimineringar vardera från Timothy "autimatic" Ta och Jake "Stewie2k" Yip. Till skillnad från under den första halvan lyckas Cloud9 den här gången att säkra även de efterföljande två ecorundorna. Amerikanerna kunde sedan inte hålla i trenden då halvans första vapenrunda tog vid, i stället fick vi se SK dra ifrån till 13-8. I desperat behov av fler rundor klev då tidigare nämnda Yip fram för Cloud9 och eliminerade på egen hand hela moståndarlaget. Den fina individuella insatsen till trots kunde Cloud9 aldrig riktigt hota SK Gaming som slutligen vann kartan med 16-9.

SK:s Marcelo
SK:s Marcelo "coldzera" David var den spelare som stack ut mest på öppningskartan.


Cloud9 tappar trots stark inledning

När matchen återupptogs hade det första kartvalet från Cloud9, Train, laddats på servern. Amerikanerna fortsatte att vinna pistolrundor och plockade även upp den första ecorundan. Därefter klev SK in i handlingarna på allvar och kunde rada upp tre raka rundor. De båda lagen turades sedan om att vinna varsin runda vilket innebar ledning 4-3 för SK. I det läget tvingades Cloud9 spela med pistoler men vad gjorde det då Timothy "autimatic" Ta klev fram stort med sin deagle och plockade ut tre stycken SK-spelare. Lagkamraten Tyler "Skadoodle" Latham knöt sedan ihop säcken genom att själv ta två spelare med sin glock. Kvitterat, 4-4. Redan rundan efter kunde Cloud9 slutligen återta ledningen, en ledning som de kom att utöka till 8-4 innan SK på nytt kunde stoppa amerikanernas framfart. Det blev den sista rundan som SK vann på den försvarande sidan. Cloud9 plockade upp halvans två sista rundor och ställde sig på en 10-5-ledning innan paus.

Tre rundor in i den andra halvan hade SK Gaming reducerat till 10-8, sedan de vunnit sin första pistolrunda i matchen. Ytterligare två rundor senare fick Cloud9 se hur SK kunde kvittera till 10-10. I det läget uppstod en teknisk paus, som drabbade alla spelare, vilket gav dem alla chansen att hämta andan inför avslutningen. I samband med det kunde vi även konstatera att ingen spelare stack ut rent statistikmässigt efter 20 spelade rundor. SK såg inte ut att ha tappat någon fart efter det ofrivilliga spelavbrottet, i stället fortsatte brassarna att visa prov på riktigt starkt anfallsspel. Totalt blev det tio raka rundor för SK innan Cloud9, till slut, kunde vinna sin första runda under den andra halvan. Det innebar ändå att SK hade fyra rundor på sig att fälla ett avgörande innan det skulle bli tal om en förlängning, men de behövde bara två. Cloud9 vann runda 27 bara för att sedan förlora kartan rundan efteråt då ett SK, beväpnade med allt från pistoler till en AWP, gick upp till en 2-0-ledning.

Cloud9 öppnade riktigt starkt på Train men rasade sedan ihop under den andra halvan.
Cloud9 öppnade riktigt starkt på Train men rasade sedan ihop under den andra halvan.


Inferno

På Inferno, som var SK Gamings andra kartval, var det åter brassarnas tur att börja som det anfallande laget. Det var även de som plockade upp kartans första pistolrunda. Efter det svarade Cloud9 upp riktigt bra genom att vinna ecorundan. De visade sedan vad det innebar att spela som ett lag då fyra av fem spelare låg inom två elimineringar från varandra, samtidigt som de vann ytterligare åtta raka rundor. Vid ställningen 8-1 till Cloud9 lyckades SK till slut bryta igenom amerikanernas försvar och plocka upp runda två raka rundor. Cloud9 vann då sin tionde runda innan SK kunde säkra halvans två sista vilket, för tredje kartan i rad, gav oss ställningen 10-5 i halvtid. För andra kartan i rad var det Cloud9 som gick till paus i ledning.

Precis som på Train var det SK som fick den klart bäst starten efter sidbytet. Världsettorna vann pistolrundan - vilket innebar 3-3 i pistolrundor mellan lagen - och radade efter det upp ytterligare fem rundor vilket gav dem ledningen i matchen. Cloud9 lyckades då, endast beväpnade med pistoler, bryta igenom det brasilianska försvaret för första gången på Inferno och det var åter utjämnat. Amerikanerna, som behövde en vinst på Inferno för att hålla liv i finalen, återtog sedan ledningen i runda 23. Ytterligare ett par rundor senare var ställningen 14-11 till Cloud9. SK, som inte alls önskade se matchen gå till en fjärde karta, svarade då med att vinna tre rundor i rad för att med det kvittera till 14-14. Därmed stod det även klart att det skulle bli minst 30 rundor på Inferno. Det var även precis vad det blir, för två rundor senare - i kartans sista ordinarie runda - fällde SK Gaming avgörandet och vann med 16-14.

USA Cloud9 vs. Brasilien SK Gaming
Cloud9: autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k
SK: coldzera, FalleN, fer, felps, TACO

Femte titeln i år

Segern i Köln innebär att SK Gaming har säkrat lagets femte titel för 2017, något som sannerligen får ses som ett styrkebesked. Bara under den senaste månaden har det blivit tre titlar för laget som först tog hem DreamHack Summer, för att sedan vinna ECS-finalerna i London och nu idag försvarade de alltså sin ESL One Cologne-titel från ifjol.

Slutplaceringar — ESL One Cologne

1. Brasilien SK Gaming — 100 000 dollar (cirka 843 500 kronor)
2. USA Cloud9 — 40 000 dollar (cirka 337 400 kronor)
3-4. Europa Faze Clan — 20 000 dollar (cirka 168 700 kronor)
3-4. CIS Natus Vincere — 20 000 dollar (cirka 168 700 kronor)
5-8. USA Optic Gaming — 10 000 dollar (cirka 84 350 kronor)
5-8. USA Team Liquid — 10 000 dollar (cirka 84 350 kronor)
5-8. Sverige NiP Gaming — 10 000 dollar (cirka 84 350 kronor)
5-8. Frankrike G2 Esports — 10 000 dollar (cirka 84 350 kronor)
9-11. Sverige Fnatic — 6 000 dollar (cirka 50 600 kronor)
9-11. Europa Mousesports — 6 000 dollar (cirka 50 600 kronor)
9-11. Danmark North — 6 000 dollar (cirka 50 600 kronor)
12-14. Turkiet Space Soldiers — 3 000 dollar (cirka 25 300 kronor)
12-14. Danmark Heroic — 3 000 dollar (cirka 25 300 kronor)
12-14. Brasilien Immortals — 3 000 dollar (cirka 25 300 kronor)
15-16. Polen Virtus.pro — 1 500 dollar (cirka 12 650 kronor)
15-16. Kina Tyloo — 1 500 dollar (cirka 12 650 kronor)

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..