×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Nu börjar nästa fas i Elitserien — så fungerar lower swiss-gruppspelet

1
Ytterligare fyra slutspelsplatser står på spel i Elitserien.
Det första gruppspelet i Elitseriens vårsäsong är färdigspelat och åtta lag har säkrat en plats i tävlingens slutspel. De åtta lag som inte tog sig till slutspelet genom det inledande swiss-gruppspelet får en ny chans att säkra en plats i slutspelet genom tävlingens andra chansen-gruppspel — lower swiss-gruppspelet.

I den andra gruppspelsfasen är det åtta lag som gör upp om ytterligare fyra platser i slutspelet. Formatet liknar ett vanligt swiss-gruppspel men eftersom det bara är 8 lag i gruppspelet kommer det att spelas totalt 3 spelomgångar istället för 5 som det görs när gruppen består av 16 lag.

Förutsättningarna för lagen är enkla — man behöver vinna 2 matcher för att ta sig till slutspelet. Om laget förlorar 2 matcher är laget utslaget.

Den första spelomgången i lower swiss-gruppspelet spelas i bo1-format och först ut är Begrip och Full Kareta som möter varandra på tisdagskvällen med schemalagd starttid klockan 18:00.

Alla matcher i lower swiss-gruppspelets första spelomgång:
Begrip vs Full Kareta
Kario Mart vs E-Town
Lemoncats vs regelett
Showmakerz vs Curlews

Länk till Elitseriens bracket och spelschema.

Artikelbild: Daniel Sandström
Videokälla: Elitserien/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..