×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

SK Gaming till final mot Cloud9 — besegrade Faze Clan efter övertidsdrama

1
Den första kartan slutade med en utklassning, den andra gick till förlängning. ESL One-semifinalen mellan SK Gaming och Faze Clan blev sannerligen en svängig historia. I slutändan var det ändå ett formstarkt SK som gick segrande ur bataljen.
Den andra semifinalen för årets upplaga av ESL One Cologne tog sin början på Overpass. Faze Clan, som valde kartan, började som det anfallande laget vilket innebar att vi på den försvarande sidan hittade motståndarna SK Gaming. Matchen inleddes med att SK vann fyra raka rundor, sedan lyckades Faze äntligen bryta igenom det brasilianska försvaret. Faze skulle dock få många anledningar att ifrågasätta sitt eget kartval, 13 stycken för att vara exakt. Det var nämligen så många rundor som SK Gaming vann innan den första halvan var över. Blytungt underläge för Faze inför sidbytet.

Piskade att ge sig själva en bra start vann Faze kartans andra pistolrunda. SK slog dock tillbaka redan i rundan efter och när även runda nummer 18 var färdigspelad hade brassarna klivit upp på 15 vunna rundor. I det läget var det rätt uppenbart att Faze inte skulle lyckas med någon mirakelvändning, även om de hann med att skaffa sig en fjärde runda. Kartan slutade hela 16-4 till SK, som fortsätter att övertyga.

Fans från båda lagen, sida vid sida, under matchen.
Fans från båda lagen, sida vid sida, under matchen.


Betydligt jämnare på Cache

Matchen återupptogs sedan på SK Gamings kartval, Cache, med det brasilianska laget som anfallare. Även här var det just SK som öppnade bäst genom att vinna kartans tre inledande rundor. Faze kunde dock svara upp så snart vapnen kommit i spel, kort därefter var det utjämnat till 3-3. SK vann då sin fjärde runda men innan Faze radade upp två raka rundvinster och tog ledningen för första gången i matchen. Inte minst tack vare en storspelande norrman i egenskap av Håvard "rain" Nygaard. Faze-fansen på plats i Lanxess Arena fick däremot inte njuta av ledningen särskilt länge. Två rundor senare hade SK återtagit den och då halvans 15 rundor spelats färdigt låg det brasilianska laget i ledning med 9-6.

Den andra halvan började med att SK Gaming vann lagets tredje pistolrunda i matchen. De drog sedan ifrån ytterligare genom att vinna de följande två ecorundorna. Två rundor senare hade de båda semifinallagen vunnit varsin runda vilket innebar 13-7 till SK. Faze påbörjade då en upphämtning genom att vinna fyra raka rundor. SK stack sedan mellan med en egen rundvinst innan Faze fortsatte att minska gapet till en enda runda. SK klev då upp på matchboll, bland annat tack vare tre frags från SK-kaptenen Gabriel "FalleN" Toledo. Faze vägrade dock att släppa taget om matchen och lyckades tvinga fram en förlängning.

Väl i förlängningen öppnade Faze med att överta ledningen. Precis som under den första ordinarie halvan blev det dock en kortvarig sådan då SK kvitterade i rundan efter. Förlängningshalvans sista runda gick även den till det brasilianska laget som därmed låg i en 17-16-ledning inför sidbytet. SK, nu åter som det anfallande laget, fortsatte på det vinnande spåret och skaffade sig på nytt matchboll genom att vinna runda nummer 34. Den här gången mäktade inte Faze med en ny upphämtning. I stället kunde Marcelo "coldzera" David sätta spiken i kistan genom att ta ut den sista kvarvarande Faze-spelaren, den tidigare nämnda norrmannen Nygaard.

Europa Faze Clan vs. Brasilien SK Gaming
Faze: allu, karrigan, kioShiMa, NiKo, rain
SK: coldzera, FalleN, fer, felps, TACO

Detta innebär att det nu bara återstår en match innan ESL One Cologne är över. Den matchen, turneringsfinalen, går Nord- och Sydamerika - mellan Cloud9 och SK Gaming. Det betyder även att SK Gaming får chansen att försvara sin ESL One Cologne-titel från ifjol, då den klassades som en majorturnering. Starttid för finalen är satt till 16:00 i morgon, söndag, och matchen avgörs i formatet bäst av fem kartor.

Samtliga turneringsresultat, schema och övrig information hittar ni i vår tittarguide.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..