×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Efter två dödsfall — polisen varnar för livsfarlig Tiktok-trend

0
Två personer i åldrarna 44 och 52 avled efter att ha fått stora mängder elektrisk ström genom kroppen.
Efter att två personer avlidit i en tragisk olycka valde en polisstation i den amerikanska delstaten Wisconsin i dagarna att gå ut och varna om en populär trend på Tiktok, rapporterar nyhetssajten Dexerto.

Trenden, som tros vara orsaken bakom de två dödsfallen, handlar om att skapa konst genom en teknik som går vid namnet "Fractal Wood Burning". Tekniken gör det möjligt att skapa trädlika former i ved genom att dränka det i kemikalier och sedan utsätta det för hög elektrisk spänning.

@bruceburnswoodshop Fractal wood burning with a microwave transformer! #fractal #asmr #satisfying #satisfy #woodworking #YerAWizard ♬ original sound - Trevor Bruce

Genom Tiktok har tekniken spridits som en löpeld och Fractal Wood Burning-videos kan få flera miljoner visningar på plattformen. I polisens varningsmeddelande konstaterar ordningsmakten att tekniken är livsfarlig och bör undvikas för alla utom de som utbildats i den.

"Processen är mycket farlig och ska bara utföras av utbildad personal", skriver Marathon County Sheriff's Office.

Artikelbild: Tim Mossholder/Unsplash och bruceburnwoodshop/Tiktok

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..