×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Proffsen berättar varför de inte spelar Inferno: "Kartan är fruktansvärd"

2
Kartan har blivit en av de minst populära efter CS2-släppet.
I den första gruppspelsfasen i Majorn var Inferno den karta som spelades minst gånger av alla. Bara fyra gånger fick CS-publiken se kartan i Majorns Opening Stage.

Siffrorna går i linje med vad vi sett sedan släppet av Counter-Strike 2 då de klassiska kartorna Inferno och Mirage spelas betydligt mindre än under CS:GO-eran.

För att förstå varför Infernos popularitet sjunkit sedan remaken valde CS-profilen Thour att fråga 20 proffsspelare varför de inte längre spelar kartan. I ett inlägg på X redovisade Thour sedan vad proffsen svarat.

Bland svaren finns flera förklaringar till varför proffsen föredrar andra kartor men en gemensam nämnare för många verkar vara att man helt enkelt ogillar de ändringar som Valve genomfört på kartan. Framförallt pekar många på faktumet att kartan känns betydligt mindre och trångare än den tidigare versionen.

"Kartan är fruktansvärd. Jag känner mig klaustrofobisk bara av att springa runt på Inferno", svarade till exempel Apeks-spelaren Joakim "jkaem" Myrbostad.

Läs alla proffsens svar:

Artikelbild: Stephanie Lindgren/PGL och Skärmbild/Counter-Strike
Videokälla: Esportstudion/Twitch

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..