×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Här är svenska landslaget till Overwatch World Cup 2019

2
Det svenska landslaget har tagits fram inför världsmästerskapen i Blizzards FPS-spel Overwatch. Simon "snillo" Ekström återvänder för tredje året i rad tillsammans med nytt blod i hopp om ett lyckat mästerskap.
Efter en längre utprövning har det svenska laget tagits fram inför Overwatch World Cup 2019. Turneringen kommer att spelas under Blizzcon i Anaheim Convention Center i Anaheim, USA. Prispotten har ännu inte offentliggjorts, men den kan komma att likna förra årets pott som låt på nästan 500 000 dollar. Värt att notera är att årets svensklag främst består av unga talanger vars skills inte satts på prov i världssammanhang tidigare.

snillo återvänder med nytt blod under sina vingar

Som DPS finner vi Simon "snillo" Ekström som tar sig an uppdraget att representera Sverige för tredje året i rad. I vanliga fall har han ett delat kontrakt mellan Philadelphia Fusion och Fusion Univerity. Lagets andra DPS är Erik "Erki" Nolander som vanligtvis spelar för Overwatch Contenders-laget Angry Titans. Sist men inte minst axlar Max "Rat" Åkesson rollen som Flex DPS.

Washington Justice-duon Lukas "LullSiSH" Wiklund och Elliot "ELLIVOTE" Vaneryd agerar Main Tank respektive Off Tank för landslaget. Den huvudsakliga supporten är ytterligare en Overwatch Contenders-spelare, nämligen Shue's Money Crew EU:s Gustav "Gustav" Garpenståhl. Slutligen tar Revivals Andreas "Epzz" Vallvingskog rollen som Flex Support.

Sverige i Overwatch World Cup

Detta är inte första gången ett svenskt landslag väljs ut för att delta i världsmästerskapen i Overwatch. Den första upplagan av World Cup skedde 2016 och då tog sig Sverige igenom kvalet för att sedan knipa en tredjeplats i huvudturneringen. Året därpå återupprepade sig succén och svenskarna lämnade än en gång Blizzcon med brons. Förra året, 2018, slutade Sverige på en fjärdeplats i kvalet vilket innebar att de aldrig fick chansen att delta i Blizzcon-finalerna.

Detta år hoppas vi på nya tag och att svenskarna får en lätt resa genom kvalet för att sedan stolt representera sitt land i Anaheim. Stort lycka till önskar vi på Fragbite!

Sverige Simon "snillo" Ekström (Hitscan DPS)
Sverige Erik "Erki" Nolander (Hitscan DPS)
Sverige Max "Rat" Åkesson (Flex DPS)
Sverige Lukas "LullSiSH" Wiklund (Main Tank)
Sverige Elliot "ELLIVOTE" Vaneryd (Off Tank)
Sverige Gustav "Gustav" Garpenståhl (Main Support)
Sverige Andreas "Epzz" Vallvingskog (Flex Support)

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..