×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Ny förlust för Fnatic i Krakow — Astralis avgjorde i sista rundan

2
Det blev tyvärr en ny förlust för Fnatic då de under tisdagskvällen ställdes mot Astralis i Swiss-gruppspelet för PGL Major Krakow. Det blev en jämn match som avgjordes först i matchens sista ordinarie runda.
Dagens sista match mellan 1-1-lag utspelade sig på Nuke, med Fnatic startandes på den försvarande sidan. Det var dock Astralis som plockade upp matchens första pistolrunda. Fnatic svarade på en gång genom att vinna den följande ecorundan. Därefter kom en ny rundvinst sedan Jesper "JW" Wecksell vunnit ett en mot en-läge i kamp med Astralis Andreas "Xyp9x" Højsleth. Astralis hämtade sig snabbt och övertog ledningen sedan de säkra tre rundor i rad.

Fnatic fick sedan till sitt försvarsspel i runda sju och kunde tack vare det vinna hela sex raka rundor. Det innebar ledning med 8-4 för svenskarna, vilket fick Astralis att ta en timeout. Den taktiska pausen gav omedelbar utdelning för danskarna som vann runda nummer 13. I rundan efter fick Fnatic nöja sig med att köpa lite halvdana vapen, men vad gör det när tidigare nämnda Wecksell får spela med Mag-7. Med endast sekunder kvar av rundan klev Wecksell fram och döda två stycken Astralis-spelare efter varandra, som båda försökte aptera bomben.

I den sista rundan fick vi sedan se Freddy "KRiMZ" Johansson och Wecksell i ett två mot fem-underläge, vilket de klarade av. Johansson började med att eliminera två motståndare innan han själv dog. Då klev Wecksell fram på nytt, eliminerade de kvarvarande tre Astralis-spelarna och desarmerade bomben. Fördel Fnatic inför sidbytet.

Astralis med tidig kvittering

Efter sidbytet kunde Astralis sedan påbörja en upphämtning genom att vinna även matchens andra pistolrunda. Detta kom sedan Markus "Kjaerbye" Kjærbye vunnit ett en mot en-läge i kamp med Dennis "dennis" Edman. Innan dess hade Edman hunnit med att eliminera de fyra andra Astralis-spelarna med hjälp av sin glock. Astralis fortsatte sedan att vinna rundor vilket först innebar en kvittering till 10-10, innan de sedan drog ifrån till ledning 12-10.

Runda 23 blev en avvaktande sådan som Fnatic slutligen kunde vinna genom att pressa sig in på A-bombplatsen mot slutet av rundan. Astralis ökade ledningen till två rundor igen redan i rundan efter, men Fnatic svarade direkt. Svenskarna vann runda 25 vilket fick Astralis att ta en ny taktiskt paus. Till skillnad från första gången gav det ingen utdelning. Fnatic vann rundan och kvitterade med det till 13-13.

Fnatics vinst i den senaste rundan tvingade Astralis till en ecorunda. Fnatic tackade och tog emot, vann rundan och gick upp i ledning. Det gick sedan inte alls lika bra i rundan efter då Astralis svarade på en öppningsfrag från Olof "olofmeister" Kajbjer med att eliminera fyra Fnatic-spelare på kort tid. Astralis vann rundan och det var på nytt kvitterat. Astralis kunde slutligen säkra segern genom att vinna två raka rundor då Nicolai "device" Reedtz stod för tre fina AWP-frags i vardera runda.



Fnatic får med andra ord sikta in sig på att ta den långa vägen för att ha en chans att nå helgens slutspel. Astralis däremot, de behöver bara en vinst i gruppspelets fjärde omgång så är de regerande majormästarna ett steg närmare att försvara sin titel.

Ni hittar, som vanligt, alla resultat samt ett fullständigt schema i vår tittarguide för turneringen.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..