×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Nya bytesregler inom Overwatch League

3
Overwatch League sneglar återigen mot traditionella sporter och inför fler regler för hur organisationerna hanterar spelarbyten. I korthet kan organisationerna inte längre använda contendersspelare som de själv behagar.
Årets säsong av Overwatch League har dragit igång med buller och bång sedan man införde 2-2-2 ”role lock”, vilket innebär att lagen måste spela med två DPS, två tanks och två supports vilket är något både publik och spelare suktat efter sedan metan GOATS (tre tanks och tre supports) härjade alldeles för länge.

Med det sagt har man även gjort liknande drag som andra större sporter redan innehar, vilket är regler gällande spelarbyten. Dessa regler appliceras både internt mellan ungdomslagen som externt lagen emellan.

Den 30 juli släppte OWL viktiga datum att hålla koll på inför säsongen runt årsskiftet 2019-2020 för lagen som deltar. Dessa datum innefattar fönstret för spelarbyten som öppnar dagen efter att finalen i Philadelphia, USA, spelats den 30 september. Lagen som spelar i OWL måste ha åtta kontrakterade spelare senast den 15 november. Arrangörerna lägger även till att spelare födda innan den 15 juni 2002 får lov att spela OWL under 2020-säsongen.

Så vad gäller då för ”Two-way"-spelare?

En ”Two-way”-spelare är en spelare som går från contenderslaget till OWL eller tvärt om.
En contendersspelare som deltar i två OWL-matcher inom 30 dagar kommer att få vänta 60 dagar efter den senaste spelade matchen innan de får lov att tävla i Contenders igen.

Detta är inget revolutionerande men ack så viktigt för esporten. Förändringar som denna visar vilket håll man vill gå och att man försöker efterlikna andra stora traditionella sporter.


Artikelbild: Blizzard / Overwatch League

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..