×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Analys

Overwatch League-kollen: Houston Outlaws ångade på under den tredje veckan

1
Den tredje veckan av Overwatch League har bjudit på både skrällar och dominanta prestationer, så det finns en hel del intressanta saker att kika närmare på. Under veckan har alla de sydkoreanska topplagen fått ta sin första förlust, medan Houston Outlaws fortsatt sin win-streak och sitter nu på fyra raka vinster utan att ha tappat en enda karta.
Under den tredje veckan av Overwatch League har det inte hänt särskilt mycket i tabelltoppen, annat än att de tre i topp faktiskt har tappat varsin karta. Detta gläder givetvis deras konkurrenter, som får en ärlig chans att komma ikapp. Annars har mycket fokus legat på ett stekhett Houston Outlaws och ett Shanghai Dragons som verkar närma sig lagets första vinst.

Här kommer vår sammanfattning av den tredje spelveckan av Overwatch League.

Resultat — Vecka 3

Fragbites analys

Toppen

Efter att de tre topplagen åkt på varsin förlust under vecka tre har inget förändrats i toppen av tabellen. Värt att nämna är ändå att Seoul Dynasty är det enda av dessa lag som inte förlorat mot ett icke-koreanskt motståndarlag. På fjärdeplats i tabellen sitter Houston Outlaws, som ser bättre och bättre ut. De är nu uppe i fyra raka vinster utan att förlora en enda karta, vilket ger dem 19-6 vad gäller vinst/förlust-statistik i kartor.

Botten

Shanghai Dragons har visat allt starkare motstånd och tog bland annat två kartor ifrån Philadelphia Fusion under veckan. Annat var det för svenskarna i Florida Mayhem som denna vecka fick nöja sig med att vinna en enda karta - en trend som förhoppningsvis inte hänger kvar till nästa spelvecka då matcherna ser ut att kunna bli allt mer till svenskarnas fördel. Ännu ett lag som ligger kvar i botten av tabellen är Dallas Fuel som lyckades ta en vinst mot San Francisco Shock, som även är det sista av de fyra botten-lagen. Dallas Fuel-ägaren Mike "hastr0" Rufail har även hintat på twitter om nytillskott i laget i form utav den välkände Rogue-spelaren Dylan "aKm" Bignet. Det skulle sätta Fuel på totalt tio spelare av de tolv som ligan tillåter. Nytillskott är något vi förmodligen kommer se mer av inom en snar framtid, eftersom lagen nu tillåts signa nya spelare fram till den 21 februari, det datum då "Stage 2" av ligan går av stapeln.

Spelare som sticker ut


Jonathan "Dreamkazper" Sanchez (Boston Uprising)
Jag har tidigare nämnt hans förmåga att spela både Genji och Pharah, men inför denna vecka tror jag att det kan bli väldigt intressant att se mer utav honom just på grund av de lag som Boston möter nästa vecka. De har spelat sin dive-komposition väldigt bra, och jag tror det kommer vara väldigt viktigt för dem att fortsätta med det för att vinna de kommande matcherna.

Shane "Rawkus" Flaherty (Houston Outlaws)
Väldigt flexibel support-spelare som kan fylla många roller och för med sig ett djup till Houstons laguppställning. Hittills har vi bland annat få se honom spela Sombra, vilket däremot inte är så ovanligt som support-spelare. Men vi har också fått se honom spela Soldier i en solo-healer komposition som försvarare på Numbani.

Tae-Hong "Meko" Kim (New York Excelsior)
Bjöd på en stark prestation under matchen mot Seoul denna vecka. Spelar en riktigt bra tank-duo tillsammans med Dong-Gyu "Mano" Kim, särskilt som Roadhog i deras Orisa & Roadhog-komposition. Självklart även spelat en riktigt bra D.va och visat smart spel genom att välja sina tillfällen väl när han ska skydda sin egen backline eller spela aggressivt.

Matcher att hålla koll på — Vecka 4

Den första speldagen bjuder på ett, för svensk del, spännande möte då Florida Mayhem ställs mot Los Angeles Gladiators. Då får vi se om svensklaget Florida kan bryta den negativa trenden från förra veckan. Dagen efter väntar toppmatch då Seoul Dynasty och London Spitfire ställs mot varandra. Missa inte det! I övrigt finns det en del intressanta matcher, ganska jämnt fördelade över tabellen.

Torsdag, 1 februari



Fredag, 2 februari



Lördag, 3 februari



Söndag, 4 februari



Artikelbild: Overwatch League

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..