×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Dubbla skandaler i Overwatch World Cup

1
Grooming och transfobi har kantat landslagsturneringen.
Den första spelveckan av kvalet till landslagsturneringen Overwatch World Cup har kantats av skandaler. Nyhetssajten Esports.gg rapporterar om två kontroverser som lett till avstängningar i tävlingen.

Den första skandalen involverar transfobiska kommentarer från en streamer som följde det saudiarabiska landslaget. I matchen mellan Saudiarabien och Polen visade de polska spelarna upp pride-symboler vilket fick streamern LegendryOW att attackera den amerikanska kommentatorn Cassi "CeeBee" Brown med transfobiska kommentarer.

I ett klipp som det polska laget delade efter matchen hörs hur streamern kallar Ceebee för "ett djur" och för "en gris", något som sedermera ledde till att turneringsarrangören valde att bannlysa streamern från att sända fler matcher i tävlingen.


Den andra skandalen rör det amerikanska landslaget som valde att stänga av en av sina egna spelare mitt under tävlingen. Beslutet kom efter att den 21-årige spelaren Luka "Aspire" Rolovic anklagats för att ha inlett ett förhållande med en då 16-årig tjej som ska ha utvecklats till en grooming-situation.

Efter att uppgifterna spridits på sociala medier beslutade det amerikanska landslaget att sparka Aspire från laget. Senare valde också hans klubblag, Vancouver Titans, att avsluta sitt kontrakt med spelaren.


Artikelbild: Pressbild/Overwatch

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..